Brigueuil karpervissen Etang de brigueuil stek 12 High Mill Lake

Spread the love

Brigueuil karpervissen Etang de brigueuil stek 12 High Mill Lake

Brigueuil karpervissen. Nu alweer voor de vierde keer richting Frankrijk vertrokken. We hadden gekozen voor het karpervissen op Etang de brigueuil, dit omdat we hier een mooi vakantie huis bij stek 12 konden huren voor de vrouwen en de kinderen. Wij zelf en de oudere kinderen konden de tenten kwijt op de zeer ruim opgezette visstek voor het huis.

De eerst 3 dagen hadden we van alles geprobeerd maar het hield op bij twee runs geen enkele vis op de mat kunnen krijgen. (uitgezonderd de vissen uit de kinder-garden) Oorzaak onze hengels konden niet bij de vis komen. (de stekken lagen niet binnen werpbereik) Een voerboot zou hier wel erg handig zijn geweest. Gelukkig kwam daar de oplossing, we mochten de boot gebruiken die bij het huisje lag om de lijnen uit te varen. Andy en tracey hiervoor nogmaals onze dank!

Onze nieuwe stekken lagen links van het huisje bij of tussen de markers en rechts van het huisje halverwege de beschoeiing/wegkant de eerste hengel zo’n 10 meter uit de kant en dan verder terug naar het midden.

De tactiek was simpel, standaard onderlijnen met een grote haak voorzien van een strawberry Coconut of bananen boillies gepresenteerd op een bedje van gekookte mais, lekker verspreid voeren en een twintigtal losse boillies op de stek droppen.

We vingen in deze laatste paar dagen 9 vissen en we konden allebei onze records weer aanscherpen. De meeste vissen kwamen van de rechter kant in totaal 7 vissen en 5 runs gelost. Van de linker kant kwamen maar twee vissen en werden er twee runs gelost. (waarschijnlijk kwam dit door het gebruik van de te kleine haken in het begin)

Michel met de eerste vis

Michel met de eerste vis

14-10 08:00 37 pond Spiegelkarpervan de linkerkant. Gevangen op een Coconut boillie.

video 2014 593

14-10 23:00 45 pond Spiegelkarper van de linkerkant. Gevangen op een Coconut boillie. Nieuwe pr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nieuw record Spiegel karper 22,5 kilo.

Nieuw record Spiegel karper 22,5 kilo.

15-10 02:00 47 pond Spiegelkarper van de rechterkant. Gevangen op een Strawberry boillie. Nieuwe pr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nieuw record Speigel karper 23,5 kilo.

Nieuw record Speigel karper 23,5 kilo.

16-10 08:30 30 pond Schubkarper van de rechterkant. Gevangen op een Strawberry bollie.

Mooie Schubkarper van 30 pond.

Mooie Schubkarper van 30 pond.

16-10 24:00 28 pond Rijenkarper van de rechterkant. Gevangen op een Strawberry bollie.

17-10 08:15 24 pond Spiegelkarper van de rechterkant. Gevangen op een  Bananen boillie.

18-10 01:45 32 pond Spiegelkarper van de rechterkant. Gevangen op een Bananen boillie.

Bjorn met een spiegel van 32 pond

Bjorn met een spiegel van 32 pond

18-10 05:00 26 pond Spiegelkarper van de rechterkant. Gevangen op een Strawberry boillie.

Tip: Gebruik boillies die de meervalletjes absoluut niet lusten.

Etang de Brigueuil is een bijzonder mooi water en ligt in een prachtige omgeving. Voor ons geld dat het huisje (stek 12) voor het mooie net iets te dicht langs de weg ligt. Andy en Tracey zijn uitermate vriendelijk en zeer behulpzaam. Alle dagen doen zij zo’n twee keer een rondje rond het meer 09:00 en 06:00. Je kunt als je dit wilt natuurlijk elke dag verse broodjes bij hun bestellen en die dan de volgende morgen worden bezorgd. Wij hebben  Andy en Tracey als zeer prettige mensen ervaren. Kortom Etang de Brigueuil daar kan je gerust een keer heen gaan voor een ontspannen weekje karpervissen.Mooie zonsopkomst Brigueuil

Mooie zonsopkomst Brigueuil

Uitzicht van uit de tent

Uitzicht van uit de tent.

Overdag was het niet veel en konden we ons vermaken in de vijver voor het huis. (omgedoopt door mijn broer tot kindergarden)

Overdag veel visplezier in de kinder-garden

Overdag veel vis plezier in de kinder-garden.

En weer een spiegeltje uit de kinder-garden

En weer een spiegeltje uit de kinder-garden.

Er zaten leuke vissen in de vijver, die soms met twee tegelijk werden gevangen.

Er zaten leuke vissen in de vijver (kinder-garden) die soms met twee tegelijk werden gevangen.

In de vijver voor het huis werden de kleine karpers en brasems uit het meer gegooid. Je kon hier leuk vissen, zelfs met een zelfgemaakte bamboehengel.

karpervissen brigueuil, Etang de brigueui, Brigueuil Carp Fishing 2014.Brigueuil karpervissen Etang de brigueuil stek 12, vakantiehuisje, vakantiewoning,Brigueuil karpervissen Etang de brigueuil stek 12 High Mill Lake karper vissen brigueuil.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/brigueuil-karpervissen-etang-de-brigueuil-stek-12-high-mill-lake/

Geef een reactie