«

»

jul 29

Bericht afdrukken

Camping du chercheur d’or karpervissen Le Gardon

Spread the love

Camping du chercheur d’or karpervissen Le Gardon.

Afgelopen twee weken heerlijk op vakantie geweest naar Frankrijk en natuurlijk gingen de hengels mee.

le gardon

camping du chercheur d'or

Schitterend helder water een goede polaroid bril is hier wel een uitkomst om de vis te lokaliseren. (het is slecht te zien maar er hangt een mooie schub aan de lijn)

camping du chercheur d'or karpervissen

De stek die de mooiste en meeste vissen opleverde. (in de linker hoek van de camping)

camping chercheur do'r frankrijk

De mooiste vis van deze vakantie is in aantocht.

gardon

Schitterende schubkarper, die de magische meter grens net niet passeerde 99 cm, maar wat een gevecht met deze oersterke rivier schub.

grote karper le gardon

De vis helaas niet kunnen wegen, maar het gezicht zegt genoeg.

karpervissen camping le gardon

karpervissen le gardon

Volslanke Gardon torpedo.

karpervissen

In het midden van de rivier waren ook mooie steken die leuke vissen opleverden. Je kan dan de vissen vanaf de ondiepe platen belagen en zo de diepere stukken van de rivier bevissen.

onderlijn karpervissen

De onderlijn montage die de meeste vis opleverde. Een paarse 10 mm pop-up ( van de pop-up de bovenkant even afbrokkelen, zo lijkt het of het aas al langer in het water ligt) gemonteerd aan een onderlijntje van Piet Vogel (original combi rig)even een paar handjes gecrushte boilies erbij gooien en dan wachten tot dat de aanwezige vissen het aas opmerken. Tijdens de vakantie diverse andere onderlijnen en aas uitgeprobeerd maar elke keer weer was dit de onderlijn montage en het aas die de vissen op de kant brachten.

le gardon frankrijk

 Na een stevige regenbui, veranderde de rivier in een woeste/modderige water massa. Het water steeg binnen enkele minuten ongeveer een meter en nam alles op zijn weg mee. Na twee dagen was de rivier al weer bevisbaar.

hoogwater Camping du chercheur d'or

De onstuimige water massa kon op veel belangstelling rekenen. Er waren zelfs mensen bang dat ze hun tent/caravan in allerijl zouden moeten evacueren, dit viel gelukkig mee.

Camping du chercheur d’or, is een echte nog nonsense camping. Je kan er direct aan het water gaan staan om lekker te vissen of van de natuur te genieten. De rivier is glashelder waardoor het net een aquarium lijkt. Je kan er goed vissen op kopvoorn, karper en barbeel. Tijdens ons verblijf kwamen we beverratten, ijsvogels, zilverreigers en roofvogels tegen. Het is nog één van de weinige campings in Frankrijk waar je nog een kampvuurtje mag stoken zowel op je kampeerplek als aan de rivier. (vergeet niet het brooddeeg en de marshmallows mee te nemen). Wat ook zeker een aanrader is om te doen; goud zoeken in de rivier. Dit wordt elke week wel een paar keer georganiseerd. Wanneer je dan net als ik de goudkoorts te pakken hebt kan je een goud pan lenen bij de receptie en kom je aan vissen niet meer toe.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/camping-du-chercheur-dor-karpervissen-le-gardon/

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. admin

  Gewoon standaard lood, 80 á 100 gram is ruim voldoende!

 2. Kuipers

  Dank voor tips! Zwaar lood nodig in stroming?

 3. admin

  Toen wij er waren stond het water vrij laag en waren de scholen karpers overdag te vinden in de diepere plekken van de rivier. ’s Morgens vroeg en tegen de avond kwamen ze weer foerageren op de ondiepere plekken in de rivier, dat waren ook de tijden dat ik de meeste karpers heb kunnen vangen. Je kan natuurlijk overdag de karpers opzoeken door op zoek te gaan naar de diepere plekken in de rivier, dit hebben wij ook een paar keer gedaan en zo hebben we ook succes gehad! maar als je er dan 1 of twee te pakken had was het over met de pret. Wij hadden een stacaravan gehuurd en deze stonden aan het begin van de camping, maar als je een caravan of tent hebt dan zou ik bij de rivier gaan staan, bijna iedereen aan de rivier gooit daar s’avonds een hengeltje uit. Wij vingen de karpers op een kort fluor carbon onderlijntje met een 10 mm popup, door af en toe een handje gecruste boilies te droppen hielden we de karpers aan het aassen. Succes en we horen graag hoe het daar is geweest.

 4. Kuipers

  Gm,

  Aankomende zomer gaan wij ook naar deze camping! Paar tips zouden welkom zijn! Had niet verwacht dat je op deze plek zo goed karper kon vangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>