Eindelijk weer een keer er op uit!

Spread the love

 

De laatste keer dat het weer, werk en het gezin het toelieten om een dagje te gaan vissen was alweer 4 maanden geleden. Vandaag kwam daar eindelijk verandering in, op tijd klaar met het werk en de laatste mooie dag van de week maakten dat ik als een speer de vis spullen en het aas had opgehaald. Rond 12:00 uur stond ik dan eindelijk op de noordpier om de eerste visdag van 2013 te mogen beleven!

Redelijk druk bij aankomst.

Redelijk druk bij aankomst.

Het zou een mooie dag worden met een oosten wind kracht 3 en zon! Het hoge water viel rond 15:00 uur. Als aas had ik 70 pieren en een bakje zagers meegenomen. Gevist met stalen en kunststof afhouders. Gevist in de bocht.

Ook als je niks vangt is er van alles te zien op de pier. Een zeiljacht met pech!

Ook als je niks vangt is er van alles te zien op de pier. Een zeiljacht met pech!

In het begin was het niet veel, ver of kortbij het maakte allemaal niets uit. Zo’n anderhalf uur voor het hoge water kwam de beet er dan eindelijk in, de hengel die dichtbij lag leverde kort na elkaar twee mini gulletjes op die netjes gehaakt meteen weer retour konden. Dit was kennelijk het start sein want nu leverde vrijwel elke worp vis op en regelmatig kwamen ze met z’n tweeën naar boven. Wel leverde de verre worpen meer vis op.

Regelmatig een doubletje, bot en schar.

Regelmatig een doubletje, bot en schar.

 

De uiteindelijke vangst: 3 mini gulletjes. 7 botten. en een twintigtal scharretjes waarvan er 14 mee konden naar huis.

noordpier

Af en toe kwamen er donkere luchten aan, gelukkig geen regen. Rond 16:30 de spullen ingepakt en weer de lange trippel naar de auto ondernomen. Een maaltje vis en een verbrande nek rijker, op naar de volgende keer.

Allemaal goede vangsten toegewenst!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/eindelijk-weer-een-keer-vissen/

Geef een reactie