Etang de mont,karpervissen, visvakantie,stek 1, 2

Spread the love

Etang de mont

Etang de mont,karpervissen, visvakantie,stek 1, 2

Vrijdag rond middernacht, eindelijk daar zijn Ron en Ruud snel de laatste spulletjes in de wagen en op naar Hilversum om Willy op te pikken, de laatste van het gezelschap. Het gaat nu echt beginnen en we zullen voor 1 week de karpers in Etang de mont gaan belagen. De stekken 1,2 en 3 hebben we afgehuurd met 4 man drie vissers en een gast.

Voor de brug linksaf, of over de brug rechts en dan nog ongeveer 300 meter rijden voordat je links het meer ziet liggen. (let op het bordje linksonder op de foto daar moet je in rijden).

Na meedere rook en plas stops en een paar keer verkeerd gereden te hebben kwamen we eindelijk aan bij het meer.
De aankomst: het zag er goed uit goed verzorgde plekken en mooie bungalow tenten. We besloten om stek 3 te laten vervallen deze lag te ver van stek 1 en 2 dit was geen probleem en wel zo gezellig. Hierna snel de auto uitgeladen daarna nog  even een proost op de aankomende week en een eerste blik over het meer verrade al waar de karpers zich bevonden, meerdere aasplakkaten en springende karpers waren zichtbaar en dit  zorgde voor de nodige schattingen van de te vangen karpers deze week, 20 tot 40 karpers dat moet toch lukken!

Bungalowtent stek 2.

Stek 1 en 2 : de spullen zijn uitgepakt de tenten opgezet, de plekken verdeeld en de strategie van de week is besproken. Tijgernoten, hazelnoten en mais moesten de vis op de kant brengen. De lijnen zouden worden uitgevaren met de zodiac en worden voorzien van het nodige lokvoer. (mais, pellets, en tijgernoten) De vis moest op stek 1 en 2 komen uit de oude rivierbedding  op enkele meters uit de bosrand en enkele meters van de steiger op stek 2. De onderlijnen: zo simpel mogelijk en voorzien van een tijgernoot met een nepmais of alleen mais.

Best zwaar niet geslapen en meteen vol aan de bak.

Alleen de vis landen.

Gelukkig is er altijd wel een helpende hand in de buurt. 

De gelukkige met de zwaarste vis van de week 37 pond. 

De vissen werden in het begin van de week goed gevangen aan de tijgernoten, bollies was geen optie deze werden te snel opgegeten door de massaal aanwezige maarvalletjes. Later in de week scoorde mais erg goed. Na elke vangst werden de lijnen weer uitgevaren op de zelfde plek en voorzien van de nodige handen voer. Wat opviel was dat de vissen op stek 1 zowel overdag als snachts goed werden gevangen. Op stek 2 werd eigenlijk alleen overdag de vis gevangen. De vissen kwamen op stek 1 en 2 vanuit de oude rivierbedding en enkele meters van de bosrand vandaan. (doordat er verweg gevist werd was een enkele piep op de beetmelder al een teken dat de vis was gehaakt) Op stek 2 werd er ook vis gevangen in de buurt van de steiger.

De vangst op stek 1: 38 spiegel karpers van 12 tot 37 pond, en zeker zo’n 25 runs gelost.

De vangst op stek 2: 18 karpers waarvan 1 schub van 16 pond tot 34 pond en zo’n 4 runs gelost.

Van stek 4 weten we dat er 27 karpers zijn gevangen en deze kwamen ook uit de oude rivierbedding en tegen de bosrand vandaan. Zij visten met harde boillies en tijgernoten. De zwaarste vis was 31 pond.

Wat op viel was dat er een hoop vis werd gevangen met een gewicht van rond de 24 pond!

 

De visstekken zijn lekker ruim en er is voldoende afstand tussen de stekken. De omgeving is schitterend en de accommodatie is top, waar heb je zo dicht bij je visplek de gelegenheid om te kunnen douchen, naar de wc te gaan en de beschikking over stroom en 3 grote koelkasten wat ons betreft is dit echt top! Misschien toch één klein minpuntje de douche kop zou iets hoger kunnen hangen wel zo prettig voor de lange mensen onder ons.

De acommedatie bevind zich centraal achter stek 4.

Nog een paar van de gevangen karpers deze week!

Gegroet en op naar de volgende trip!

Etang de mont,karpervissen, visvakantie,stek 1, 2 etang  visvakanties, etang de mont 2013, etang betaalwater.

Bewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/etang-de-mont-karpervissen-2012-stek-1-2/

Geef een reactie