Etang de mont, Karpervissen Visvakantie Frankrijk

Spread the love

Etang de mont 2012

Etang de mont, Karpervissen, Visvakantie, Frankrijk, 22 t/m 29 September 2012

Wij gaan na onze geslaagde trip van vorig jaar op Domaine De Brocard het er weer op wagen, deze keer alleen met iets meer luxe.(Al dat gesleep met die spullen en het op/afbreken van de tent dat laten we deze keer achterwege super!).

-Boeking:The Carp Specialist
-Plaats :Etang de Mont
-Week :Aankomstdag:22-09-2012
Vertrekdag :29-09-2012

Zijn er nog mensen die hier vaker zijn geweest en misschien nog enkele tips hebben om daar een leuke week te beleven. aas/rigs enz.
Wij zitten op stek 1, stek 2, en stek 3. Op verschillende sites hebben we al kunnen vernemen dat het vissen met boilies eigenlijk geen optie is en dat tijgernoten het alternatief is voor de vraatzuchtige kleine rovertjes. Zelf zit ik te denken aan pinda’s, en kikkererwten misschien zijn er nog wel meer alternatieven.

Alle info is welkom! zodat we goed voorberijd op pad kunnen gaan. Misschien zijn er nog meer mensen die deze periode ook daar bivakeren zou leuk zijn als we contact kunnen leggen. Uiteraard volgt er een reisverslag met de nodige foto’s om iedereen een beeld te geven van de vismogelijkheden.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke visgroet,

Friso

Etang de mont

Etang de mont, karpervissen 2012, stek 1 en 2

Vrijdag rond middernacht, eindelijk daar zijn Ron en Ruud snel de laatste spulletjes in de wagen en op naar Hilversum om Willy op te pikken, de laatste van het gezelschap. Het gaat nu echt beginnen en we zullen voor 1 week de karpers in Etang de mont gaan belagen. De stekken 1,2 en 3 hebben we afgehuurd met 4 man drie vissers en een gast.

Voor de brug linksaf, of over de brug rechts en dan nog ongeveer 300 meter rijden voordat je links het meer ziet liggen. (let op het bordje linksonder op de foto daar moet je in rijden).

Na meedere rook en plas stops en een paar keer verkeerd gereden te hebben kwamen we eindelijk aan bij het meer.

De aankomst: het zag er goed uit goed verzorgde plekken en mooie bungalow tenten. We besloten om stek 3 te laten vervallen deze lag te ver van stek 1 en 2 dit was geen probleem en wel zo gezellig. Hierna snel de auto uitgeladen daarna nog even een proost op de aankomende week en een eerste blik over het meer verrade al waar de karpers zich bevonden, meerdere aasplakkaten en springende karpers waren zichtbaar en dit zorgde voor de nodige schattingen van de te vangen karpers deze week, 20 tot 40 karpers dat moet toch lukken!

Bungalowtent stek 2.

Stek 1 en 2 : de spullen zijn uitgepakt de tenten opgezet, de plekken verdeeld en de strategie van de week is besproken. Tijgernoten, hazelnoten en mais moesten de vis op de kant brengen. De lijnen zouden worden uitgevaren met de zodiac en worden voorzien van het nodige lokvoer. (mais, pellets, en tijgernoten) De vis moest op stek 1 en 2 komen uit de oude rivierbedding op enkele meters uit de bosrand en enkele meters van de steiger op stek 2. De onderlijnen: zo simpel mogelijk en voorzien van een tijgernoot met een nepmais of alleen mais.

Best zwaar niet geslapen en meteen vol aan de bak.

Alleen de vis landen.

Gelukkig is er altijd wel een helpende hand in de buurt.

De gelukkige met de zwaarste vis van de week 37 pond.

De vissen werden in het begin van de week goed gevangen aan de tijgernoten, bollies was geen optie deze werden te snel opgegeten door de massaal aanwezige maarvalletjes. Later in de week scoorde mais erg goed. Na elke vangst werden de lijnen weer uitgevaren op de zelfde plek en voorzien van de nodige handen voer. Wat opviel was dat de vissen op stek 1 zowel overdag als snachts goed werden gevangen. Op stek 2 werd eigenlijk alleen overdag de vis gevangen. De vissen kwamen op stek 1 en 2 vanuit de oude rivierbedding en enkele meters van de bosrand vandaan. (doordat er verweg gevist werd was een enkele piep op de beetmelder al een teken dat de vis was gehaakt) Op stek 2 werd er ook vis gevangen in de buurt van de steiger.

De vangst op stek 1: 38 spiegel karpers van 12 tot 37 pond, en zeker zo’n 25 runs gelost.

De vangst op stek 2: 18 karpers waarvan 1 schub van 16 pond tot 34 pond en zo’n 4 runs gelost.

Van stek 4 weten we dat er 27 karpers zijn gevangen en deze kwamen ook uit de oude rivierbedding en tegen de bosrand vandaan. Zij visten met harde boillies en tijgernoten. De zwaarste vis was 31 pond.

Wat op viel was dat er een hoop vis werd gevangen met een gewicht van rond de 24 pond! Maar Etang de mont is ons zeker niet tegengevallen je kan hier echt wel goed vissen, de accommodatie is goed verzorgd en daarmee bedoel ik wc douche gelegenheid, stroom, en drie grote koelkasten dat vindt je niet op elk karper meer. De natuur is wonderschoon, de visplekken zijn ruim en liggen voldoende uitmekaar ik zou zeggen ga het zelf ervaren in etang de mont.

 

Etang de mont, Karpervissen, Visvakantie Frankrijk, 22 t/m 29 September 2012

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/etang-de-mont-karpervissen-visvakantie-frankrijk/

Domaine De Brocard, stek 5, 6, Karpervissen Frankrijk Betaalwater,

Spread the love

Spread the loveDomaine De Brocard Domaine De Brocard, stek 5, 6, Karpervissen Frankrijk Betaalwater De plas zit vol met kleine meervalletjes, dit zou nog wel eens een probleem kunnen gaan worden!(maar gelukkig ze knabelde alleen aan onze bollies) Domaine de Brocard heeft een prachtig visbestand. De grote plas is bezet met zo’n 400 karpers. De …

Geef een reactie