Terug naar Etang de mont, Karpervissen Visvakantie Frankrijk

Domaine De Brocard, stek 5, 6, Karpervissen Frankrijk Betaalwater,

Spread the love

Domaine De Brocard

Domaine De Brocard, stek 5, 6, Karpervissen Frankrijk Betaalwater


De plas zit vol met kleine meervalletjes, dit zou nog wel eens een probleem kunnen gaan worden!(maar gelukkig ze knabelde alleen aan onze bollies)

Domaine de Brocard heeft een prachtig visbestand. De grote plas is bezet met zo’n 400 karpers. De vissen hebben een gewicht tussen 18 en 59 pond.Domaine De Brocard, stek 5, 6,

Algemeen:
Domaine de Brocard is een prachtig domein dat midden in de uitgestrekte velden van de Champagnestreek gelegen is. Dit voormalige jachtgebied van 300 ha heeft een uitstekende reputatie opgebouwd onder de specimen hunters. Het karperbestand bestaat uit voornamelijk grote exemplaren. Wacht niet te lang met boeken want de beste stekken worden al een jaar op voorhand gereserveerd.

Het Water:
Domaine de Brocard bestaat uit 3 vijvers. De eerste plas is langwerpig van 12 ha en heeft maar 4 stekken op de westelijke oever die heel productief zijn. Aan de overkant van deze stekken vormen de overhangende bomen een mooie schuilplaats voor de karpers. Aangezien het ingooien lastig is vanaf deze stekken, zijn sinds kort het gebruik van waadpak en voerboot toegestaan.

De tweede vijver is een kweekvijver voor witvis.

Op de derde vijver, die achterin het domein ligt, zijn 8 ruime stekken te vinden. De oppervlakte van dit viswater bedraagt 16 ha. Ook hier mag u uw lijnen uitlopen en uitvaren met de voerboot.
Er kan geen wiervorming meer optreden omdat de vijvers behandeld zijn in 2010. Dit maakt het vissen heel wat gemakkelijker. De vis moet zich meer bewegen om voedsel te vinden en de vangsten stijgen daardoor. De vijvers hebben een kleibodem met een laagje slib. De maximale diepte is ongeveer 2 meter in het midden.

De Stekken:
Alle stekken zijn twee-mans-stekken, maar stek 1 kan door 1 visser geboekt worden, deze stek is aantrekkelijk in het voorjaar omdat het water hier vrij ondiep is.

Sommige stekken zijn aangelegd met grind, andere zijn houten pontons. U kunt met de wagen tot aan de stek rijden, na het uitladen wordt u verzocht om de wagen op de parking te zetten.

Visbestand:
Domaine de Brocard heeft een prachtig visbestand. In de kleine plas zwemmen er zo’n 300 karpers, de grote plas is bezet met zo’n 400 karpers. De vissen hebben een gewicht tussen 18 en 59 pond.

-domaine de brocard, domaine de brocard karpers, domaine de brocard betaalwater, domaine de brocard vangstberichten, domaine de brocard frankrijk,

Sanitair:
Domaine de Brocard is geen comfortwater: er is geen elektriciteit en geen stromend water. Voor het sanitair zijn er op het domein alleen enkele houten WC’s. Op 7 km is een sanitair blok met WC, wasbak en douche. (Het sanitair is waardeloos)

Prijs:
Vissers: 250 Euro/week (zat-zat)
Niet-vissers: 35 Euro/week

Minimum 2 vissers per stek.

Reglementering:
– 3 hengels, weerhaakloze haken, geen bewaarzakken, geen gevlochten hoofdlijnen, grote onthakingsmat en aparte grote PVC-weegzak, desinfecteermiddel verplicht.
– geen boten, voerboten toegestaan
– honden: toegestaan
– Waadpak is toegestaan

1-10-2011

De Meerpenen, op pad met Johny en Willy, ( We zouden visles krijgen deze week maar,,,,,,,,,,,,,,)

Vrijdag avond 20:00 eerst naar wieringerwerf de auto laden. Nadat de auto een keer of drie opnieuw was ingedeeld en we 3 uur verder waren kon eindelijk de achterklep dicht. Het was een goed idee om nog een dakkoffer te kopen, want anders zouden we het niet gered hebben. ;wat heb je toch een hoop spullen nodig voor een weekje vissen;.
Nog even een klein drankje en dan snel naar huis want om half drie gaat de wekker weer.
Na een zeer onrustige nacht kon slecht de slaap vatten en dan gaat de wekker af waar je een uur geleden nog naar liep te staren echt geweldig.(zullen wel de zenuwen zijn geweest)

Om 03:00 stond mijn broer voor het raam, zag er ook erg uitgeslapen uit!
De laatste spullen inladen en op naar Heerhugowaard daar haden we afgsproken met John en Willy, nog effe een bakkie een groepsfoto en dan op weg naar Domaine De Brocard.

Dan eindelijk nadat we een paar stops hadden gemaakt en onze Navigator zijn Tom Tom niet helemaal meer vertrouwde.
Zijn we dan toch nog in Ephothemont aanbeland, maar dan begint het zoeken naar de locatie want nergens staat er iets aangegeven. Uiteindelijk na een keer of zes verkeerd te zijn gereden hebben we in gebrekkig frand de weg weten te vragen.

Bij aankomst bij het grote meer bleek er erg weing water te staan, het water was zeker zo’n 70 cm gedaald. (een beetje een teleurstelling)
Frank de beheerder kwam al snel aan, hij vertelde ons dat wij de enige vissers waren deze week en dat we alleen nog konden vissen op de stekken 5 en 6. De rest van de stekken waren gesloten.

-Stek 5 zag er nog redelijk uit met ongeveer een 50 cm water voor de deur.
-Stek 6 was gewoon goed hier is dan ook het diepste punt van het meer. (i.v.m. de water uitlaat achter de stek)

Nadat we het meer hadden bekeken en de stekken hadden verdeeld, gingen we naar de keet voor een koud biertje die ging er wel want de termometer was inmiddels de 30 graden gepasseerd. Na de financiele afhandeling en de vangstberichten van de vissers van afgelopen week te hebben gehoord gingen we dan onze spullen opzetten.
Het uitpakken en opzetten van de tent met inmiddels een graad of 35 en windstil is geen pretje kan ik je vertellen.
Maar goed aan alle kwellingen komt ook weer een einde en konden we ons gaan richten op het vissen, eerst nog even loten voor wie waar en op welke plek zou gaan vissen. ( Dit maakte uiteindelijk niet veel uit want rechts leverde in het begin van de week meer vis op en links aan het einde van de week)

Onze buurvrouw deze week!

Dan eindelijk rond een uur of zes de eerste hengels te water. (bollies met een pop-up)
We gingen vroeg slapen want we waren kapot.

Stek 6 de Vangst: Zaterdag Avond/Nacht,
-11:00 run Friso Lederkarper van 32 pond (record) gevangen met een bollie en pop-up.
-12:00 run Friso schubkarper van 28 pond gevangen met een enkele bollie.
-05:30 run Ron Spiegelkarper van 32 pond gevangen met een bollie en pop-up.

Stek 5 de vangst: Zaterdag Avond/Nacht,
-12:00 run John deze schiet los.
-01:00 rum Willy deze lost ook.
-08:30 Willy had deze nacht al enkele piepjes gehoord, maar dacht dat er een meervalletje aan zijn aas zat.
Wat bleek nu het geval te zijn bij het binnen draaien van de hengel dat er een mooie spiegel van 24 pond aanzat. Deze vis was waarschijnlijk na te zijn gehaakt direct stil gaan liggen in het water.

Na deze mooie vangst wilde ron ook wel een meervalletje vangen en vroeg aan Willy of hij zijn andere hengel eruit mocht halen, natuurlijk vond Willy dit geen probleem maar wat bleek nou aan deze hengel hing ook wel iets meer dan een meervalletje een mooie spiegel van 26 pond had zich op de zelfde mannier gehaakt als de vorige vis, dit hadden we allemaal nog nooit meegemaakt, Bizar!

stek 5 en 6 Zondag/overdag,
-De karpers springen wel maar blijven op een veilige afstand aan de overkant.

stek 5 Zondag: avond/nacht,
-11:45 run John losgeschoten.
-06:00 run Willy mooie spiegel 26 pond gevangen met een hele bollie.

stek 6 Zondag: avond/nacht,
-03:00 run Ron, vis neemt een run en zet zich daarna vast, er was geen beweging meer in te krijgen.
Na een dik uur uiteindelijk te veel spanning op de lijn gezet en pats alles weg. (waarschijnlijk was dit een meerval)

stek 5 en 6 Maandag/overdag,
-Ongeveer 30 graden, echt lekker nazomer weer. De karpers springen weer volop. De zwarte plekken in het water, bleken geen alg plakkaten te zijn maar samen geschoolde meervalletjes. (heel apart)
De hele dag door zag je dat er op ze werdt gejaagd, een mooi gezicht waarschijnlijk vormen ze daarom scholen.
Had dit nog nooit eerder gezien!

Stek 5 maandag avond/nacht:
-11:00 Willy mooi schub 38 pond,
-05:36 Willy Spiegel 25 pond,

Stek 6 maandag nacht:
-01:00 Friso spiegel 33 pond.
-02:30 Friso schub 42 pond.
-04:30 Ron spiegel 28 pond.
-05:30 Ron spiegel 31 pond.
-08:00 Friso schub 29 pond.


Dinsdag middag:
-12:00 de eerste run overdag leverde deze mooie schub op van wel 1 pond.

Stek 5 Dinsdag avond/nacht:
-11:15 John spiegel 24 pond.
-01:45 John spiegel 29 pond.

Stek 6 Dinsdag avond/nacht:
-02:00 Ron spiegel 28 pond.
-03:00 Friso spiegel 22 pond.

Stek 5 Woensdag avond/nacht:
-11:00 Willy spiegel 22 pond.
-01:15 Willy schub 25 pond.
-03:00 Willy spiegel 28 pond.

Stek 6 Woensdag avond/nacht:
-03:30 Ron spiegel 42 pond.
-06:45 Ron spiegel 31 pond.
-07:30 Ron spiegel 36 pond
-08:15 Friso schub 1 pond.

Donderdag het weer is omgeslagen harde wind en de verwachting is regen. Misschien dat we nu overdag een visje kunnen vangen?

Donderdag avond/nacht niks nade noppes, komt waarschijnlijk door de snelle temperatuursdaling van een graad of 12.(het is ook tijd om naar huis te gaan als je eerst 28 graden hebt en het dan moet doen met een graad of 16)

Vrijdag ochtend de spullen inpakken en vertrekken, gaat gelukkig sneller dan het inpakken. En dan op weg naar huis met weer een tas vol herinneringen.Onderweg gaan de gedachten al weer uit naar een eventuele volgende keer, wat is het toch lekker zo,n weekje maar o wat is het weer snel voorbij!

Iedereen bedankt voor de leuke week! ‘Willy je karbonades waren heerlijk; alleen daarvoor al zou ik zo weer gaan.

Domaine De Brocard, Karpervissen frankrijk,stek 5, 6, Betaalwater,
domaine de brocard, domaine de brocard karpers, domaine de brocard betaalwater, domaine de brocard vangstberichten, domaine de brocard frankrijk,domaine de brocard adres, domaine de brocard adres, domaine carpe, lac brocard, domaine du brocard visvakantie, karpervissen in frankrijk.

Bewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/etang-de-mont-karpervissen-visvakantie-frankrijk/domaine-de-brocard-stek-5-6-karpervissen-frankrijk-betaalwater/

Geef een reactie