«

»

aug 27

Bericht afdrukken

Grote Keten

Spread the love

Grote Keten

Vanavond even van 20:00 tot 23:00 gevist bij grote keten. Van tevoren al een hard hoofd in maar toen we aankwamen zagen we toch meerdere vissers staan dus dat geeft de burger moed. Mijn vismaat ging snel ingooien vanaf het strand. Ik keek de situatie eerst even aan en besloot het water in te lopen, wat blijkt het is 1 grote zandbank tussen de pieren. Even doorgelopen dus tot aan het loodje van mijn vismaat en vandaar af ingegooid in een poging makreel te vangen. Na enkele pogingen vanaf de pier gaan vissen. Twee ons zagers vlogen er door heen en steeds na 5 minuten schone haken door de krabben. Kortom deze visplek is wat mij betreft waardeloos. Zeker vanaf de pier leek het toch een stuk dieper maar de vangsten waren nul. Mijn vismaat beschouwde het als een avondje pionieren, ik beschouw het als zonde van de tijd. In ieder geval was het weer wel prima, lekker briesje, warm zeewater en heerlijk rustig op het strand. Echter daar kwamen we natuurlijk niet voor. Deze keer was het gillend naar huis en de volgende keer rijden we deze stek snel voorbij. Iemand nog tips voor een plek buiten Petten en de Noordpier waar wel gevangen wordt? Laat dan even een reactie achter bij dit bericht. De beste visplek ( na uitproberen belonen we met een uniek t-shirt van Visbeleving!


Stond toch een mooie branding voor de zeebaars zou je zeggen.


Op de pier in rustiger water geprobeerd op de tong.


Uiteindelijk één van de duizenden, misschien wel honderduizenden boosdoeners boven water weten te krijgen.

Grote Keten

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/grote-keten/

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hallo Louis, Lijkt wel of de hele kust is dichtgeslibd, jammer hoop dat ze andere oplossingen gaan bedenken om het strand te sparen. Ben benieuwd hoe het volgend jaar in Petten gaat worden.

 2. Ray het was niet in groote keeten maar op het strand van Julianadorp, maakt dus echt niet uit waar je staat. Vanavond ga ik ff kijken in Den helder, je hoort het nog wel.

 3. Raymond

  Friso, we hadden toch al een post gedaan laatst dat het drama was in Groote Keeten? Door alle zandsuppleties verstopt” de zee van Petten tot en met de Waddenzee. Vandaar dat alles leeg is.
  Ik heb een goede tip; De Zuidpier in IJmuiden! (ik ben benieuwd naar het T shirt)

  Groeten Raymond

 4. louis

  hoi,
  de afgelopen maanden ben ik ook hier geweest. Van alles geprobeerd en de laatste keer vorige week op zeebaars. Ook mijn conclussie is dat het hier afgelopen is . Misschien dat je nog in een mui een botje vangt maar verder heb je hier niets meer te zoeken. Jammer, ik heb hier heelveel gestaan en het was geregeld leuk . Maar ook bij Petten is het pet.

  groeten Louis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>