Iedereen heeft zo zijn eigen Visbeleving!

Spread the love

Iedereen heeft zo zijn eigen Visbeleving!

Ik vis al heel wat jaren en vele mensen met mij. Vanaf het moment dat ik kon zwemmen was ik te vinden aan de waterkant.

In het begin met een netje, later met een bamboe stok etc. Gelukkig waren mijn broers ook altijd fanatiek aan het vissen ( waarschijnlijk door hun besmet geraakt met het virus) en waren de visspullen uit de schuur in mijn ogen oneindig. Het was net een goed gevulde viswinkel, maar mijn broers waren het daar natuurlijk niet altijd mee eens.

Wij waren eigenlijk altijd wel buiten te vinden, telefoons, computers, of een tabblad daar hadden we nog nooit van gehoord. Facebook, instagram, Twitter daar hadden we ook nog nooit van gehoord, die dingen bestonden gelukkig nog niet. Hutten bouwen, oorlogje spelen en vissen daar hielden we ons mee bezig. We waren dag en nacht buiten te vinden in wind en regen, buiten voelden wij ons goed en nog steeds voelen wij ons buiten op ons gemak, gelukkig maar!

Pas jaren later ga je je realiseren waarom. Waarom heb ik toch altijd die drang om te gaan vissen? Waarom loop ik een heel blok om met de hond om eventjes een blik in dat heldere watertje te kunnen nemen en de snoekjes te kunnen tellen. Even kijken wat er zwemt vooral nu in het voorjaar. Waarom denk ik elke dag wel een keer aan vissen? Waarom worden de vakanties alleen daar geboekt als er een mogelijkheid is om te kunnen vissen. Het is en blijft een bijzonder iets en ik ben zeer blij dat het mij en vele andere in zijn greep houdt.

Het valt moeilijk uit te leggen aan de mensen die dit niet hebben ontwikkeld of hebben meegekregen, dit oerinstinct of hoe je het ook maar noemen wilt. Maar ik ben zo blij met elke visbeleving die ik mee mag maken elke keer weer.

Op vakantie gaat er altijd een hengeltje mee.

Ik denk dat ik mezelf wel een allround visser kan en of mag noemen. Niet super fanatiek in alle disciplines en vooral de laatste jaren gericht op karper en snoek.

Als ik ga vissen gaat het er niet om met wie of waar we gaan vissen, het gaat mij puur om de beleving. Natuurlijk willen we de vangdrang ook temperen, maar hopelijk blijft die nog heel lang aanwezig want dat is toch één van de basis vereisten.

Of ik nou zelf een mooie vis vang of mijn vismaat dat is niet belangrijk. De voorbereidingen (de voorpret) het vissen zelf, het lekker buiten vertoeven, de zon op zien komen, dampende slootjes, gezelligheid aan de waterkant met je vismaat/vismaten. De natuur het één zijn met de elementen iedereen beleeft het weer op zijn eigen manier en dat is denk ik ook de essentie van de visbeleving.

1 van mijn vaste vismaatjes

1 van mijn vaste vismaatjes.

Voor de een draait het om de aantallen en weer een ander gaat voor de zwaarste of de grootste vis. Een ander vist enkel en uitsluitend voor de pot, of wil zoveel mogelijk soorten kunnen afvinken op zijn lijstje.  Er zijn vissers die hun ultieme beleving halen uit het langzaam weg zien lopen van hun pennetje, hun hengel die plotseling dubbelklapt bij het trollen of een unieke visreis die je voor altijd bijblijft beleven. Zelf beschouw ik me hierin ook als een allround visser die kan genieten van elke tak die onze mooie hobby te bieden heeft.

Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat de ultieme beleving voor ons allemaal weer anders is, het is van zoveel factoren afhankelijk, daarom wens ik iedereen nog een hoop onvergetelijke visbelevingen toe.

Geniet met z’n allen van deze prachtige hobby!

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/iedereen-zo-eigen-visbeleving/

Geef een reactie