labyrinth karpervissen Frankrijk.The labyrinth

Spread the love

The Labyrinth:

labyrinth karpervissen Frankrijk.

Nipro Hengelsport organiseert een kapervisreis naar Frankrijk.

Van 20 Oktober t/m 27 Oktober 2013

Adres: Vlakbij het dorpje: Misy-sur-Yonne

Het Labyrinth, dit wordt voor ons de derde keer dat wij op een betaalwater gaan vissen. In 2011 zijn we naar Domaine de brocard geweest, waar we tot nu toe onze record karpers konden strikken alle bij 42 pond. In 2012 mochten wij het opnieuw proberen op Etang de mont, we vingen daar vele malen meer als op Domaine de brocard, maar het record van onze eerste trip bleef staan. Nu in 2013 komt Nipro hengelsport met een georganiseerde karper vis reis  naar het labyrint in frankrijk. We gaan dan met een groep mensen vissen uit de omgeving dat is natuurlijk super! Een bijkomend voordeel is dat de prijs voor groepen die het labyrinth afhuren goedkoper is dan individueel boeken. Ook wordt er een barbecue georganiseerd en er zal een strijd losbarsten voor het vangen van de meeste karpers, we vissen namelijk op gewicht. omdat de winnaar een geheel verzorgde reis kan winnen voor de Shimano Masters Of Carp.

labyrinth karpervissen

labyrinth karpervissen in Frankrijk.

Dit is wat we tot nu toe weten over het labyrinth

We gaan vissen op een 20 ha groot water met een uniek bestand aan karpers . Er zwemmen zo’n 450 karpers o.a:  Schubkarpers, spiegelkarpers, lederkarpers en meerval zou je hier moeten kunnen vangen. De zwaarste karper gevangen op dit meer was 26,5 kg. Naar het schijnt zal de eerste 30 kilo karper niet lang meer op zich laten wachten. De meervallen wegen zo’n 20 kg. Ook schijnt er een behoorlijke populatie van meervalletjes te zijn, houdt hier rekening mee bij de aas keuze. Het water is niet zomaar een karper vijver je komt er van alles tegen, zoals plateau’s, zand en grindbanken, wiervelden en zwaar begroeide oevers. De gemiddelde diepte ligt rond de 3 meter. Rondom het meer liggen 22 stekken, de helft van deze stekken wordt verhuurd, hierdoor zou je nog kunnen verkassen tijdens je verblijf. Je mag met een boot het water op. Je kan terplekke ook een bootje huren.

We hopen natuurlijk op mooi weer en grote vissen.
Zo de informatie avond zit er op. Van de tien koppels/stekken waren er 8 geboekt en aanwezig de twee overige stekken worden hopelijk nog opgevuld zodat we met tien koppels de strijd aan kunnen gaan met elkaar. Er is afgesproken dat we de aanwezige bootjes onder de koppels verdelen, zodat iedereen een roeiboot tot zijn beschikking heeft. Na de nodige karper praatjes en dito sterke verhalen nog even de laatste lokvoertjes, tijgernootjes, en boilies aangevuld, als of we nog niet genoeg hebben!
De molens zijn ook weer voorzien van nieuw draad (fluorcarbon) dit schijnen de vissen niet te kunnen zien en zal ons ongetwijfeld naar de overwinning leiden we hebben er zin in.
Wedstrijd Regelement:
-Maximaal 3 hengels per persoon. (voor de karper)
-De karpers worden zelfstandig gewogen, wel dient er een foto van de weegklok gemaakt te worden.
-(voer) boten toegestaan, mits dit geen probleem oplevert met andere vissers.
-Alleen karpers (Cyprinus Carpio) tellen mee in het klassement.
-Elk koppel heeft de beschikking over een roeiboot.
-Verder gelden de algemene regels die op dit domein gelden.
20 Oktober om 12 uur dient iedereen aanwezig te zijn op het terrein van The Labyrinth. Hierna zullen de stekken worden verloot. De wedstrijd sluit op 27 Oktober om 11 uur.

Eindelijk de week gaat beginnen!

03:00 uur de laatste spulletjes in de bus een laatste bakkie koffie en gas op weg naar een nieuw avontuur. Na enkele korte stops, en helemaal weer wakker geschud door alle gaten in het laatste stuk van de weg (kunnen ze wel wat aan doen) kwamen we dan aan bij de poort van het domein. Na de loting bleek dat stek 16 de onze was voor deze week.
labyrinth stek 16
Stek 16, uitkijken voor dat je het weet lig je te water, zeker als het even had geregend.
labyrinth meerval
Leon met een mooie meerval. Maar alleen de karpers telden mee deze week.
labyrinth carp
Samen de lijnen uitvaren.
labyrinth zwanen
De aanwezige zwanen vonden altijd wel iets te eten bij de steigers.
labyrinth wier
De vangst bestond deze week voornamelijk uit kilo’s waterplanten en wier, hebben we dan helemaal geen vis gevangen? Nee op 1 run na geen leven gehad op de hengels. Het was deze week dramatisch slecht gesteld met de visserij. Slechts enkele mensen hebben een visje kunnen vangen. Is dit dan geluk? hebben ze net de juiste stek geloot? misschien lag het aan hun aas keuze? de juiste onderlijnen geknoopt? of hadden ze een gelukkige inworp/aaspresentatie tussen alle waterplanten, wie het weet mag het zeggen! Maar iedereen was het er over eens the labyrinth daar gaan we geen tweede keer meer heen. De weg rondom het meer was nauwelijks begaanbaar, zeker na dat het had geregend en dit koste iemand nog een nieuwe achterdeur omdat de auto niet meer was te houden en tot stilstand kwam tegen een boom. Sommige stekken zijn echte modderpoelen, ze lopen bijna steil af naar het water, een klein beetje grind en een graafmachine zouden hier wonderen kunnen verrichten. De wc en douches zijn smerig en worden niet of nauwelijks schoongemaakt. De beheerder john liet zich bijna de hele week niet zien, zeker bang om kritiek te krijgen. Nou john mocht je dit lezen, zie het niet als kritiek maar doe er wat aan!
Is er dan niks leuks te vertellen over deze trip! ;nou zeker er zijn ondanks de magere vangst een paar hele mooie vissen gevangen. We hebben een hele leuke tijd gehad met iedereen en er weer een paar leuke contacten aan over gehouden. We kijken uit naar volgend jaar en willen iedereen langs deze weg nogmaals bedanken voor een mooie week.
labyrinth karpervissen
Romantisch setje!
the labyrinth
Dave met een mooie vis.
labyrinth 2013
De gelukkige winnaars.
labyrinth 020
Maar niet getreurd, de organisatie had voor iedereen een prachtige prijs ter beschikking gesteld.
gelukkige winnaars
Alle gelukkige winnaars!
We willen langs deze weg nog de organisatie Jeroen en Leon en natuurlijk de hoofd sponser http://niprohengelsport.nl/ bedanken voor hun inzet en de ter beschikking gestelde prijzen. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

labyrinth karpervissen Frankrijk.The labyrinth

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/labyrinth-karpervissen-frankrijk/

Geef een reactie