Noordpier

Spread the love

Hoogwater 20:00. Wind: ZW 2. Aas pieren en zagers. Gevist van 21:00 tot 24:00.

Door de goede vangstberichten in combinatie met het weekend was het lastig om een plekje te kunnen vinden, gelukkig was er nog voldoende plaats op 1300 meter. Vanaf het moment dat de eerste hengels te water gingen stonden deze te klapperen. Na meerdere keren voor niks de hengels binnengedraaid te hebben, was het wel duidelijk dat we in een school kleine wijting waren beland die lekker met ons aas aan het spelen waren. Maar gelukkig de wijting maakte plaats voor de vis waar we voor gekomen waren de schar.

Een doubletje scharretjes. 

Dwarrelijntjes met korte zijlijntjes waren duidelijk favoriet vandaag en niet grotere haken dan maatje 6. Verre worpen waren door de afstandhoudertjes ook niet mogelijk dit scheelde waarschijnlijk ook in de vangsten. De krabben waren al wel weer actief zodat je toch regelmatig je aas moest checken om niet met lege haken aan het vissen te zijn wat natuurlijk kansloos is.

Het was niet heel erg wild, maar toch een paar mooie scharren kunnen vangen: De vangst 13 scharren en 2 wijtingen en de nodige kleine vis weer retour. 

Groeten en vang ze allemaal!

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/noordpier-2/

Geef een reactie