Noordzeekanaal, Tongenkanaal

Spread the love

Noordzeekanaal

Noordzeekanaal, Tongenkanaal.

Gister avond even uit het werk, van 19:00 tot 22:00 gevist op het Noordzeekanaal bij het pontje Velsen.(aas piertjes en zagers)

noordzeekanaal schepen

Bij deze doop ik het Noordzeekanaal om tot Tongenkanaal. Ben hier nu drie keer geweest en elke keer was het raak. Als je de vis weet te vinden dan kan je hier een mooi maaltje tong vangen rond deze tijd.

Bij aankomst zaten er al een stuk of 10 vissers te vissen. die af en toe een botje of grondeltje vingen. Nou ben ik echt geen werpkanon maar je moet je lijnen zeker in het begin van de avond wel een beetje ver kunnen weg zeten om de tong te kunnen bereiken. Mijn buren die niet zo ver in konden gooien begonnen pas te vangen tegen de schemer, de tong komt dan toch echt dichter onder de kant.

Een doubletje tongetjes.

Het eindresultaat na drie uurtjes vissen met twee hengels: 12 Tongen voor de pan waaronder drie of vier die niet aan de maat waren maar waarbij terug gooien geen zin heeft en een stuk of 20 ondermaatse tongetjes weer retour. Verder nog twee grondeltjes en een steenbolk kunnen vangen.

Dit is voor herhaling vatbaar, Maandag nog maar eens een kijkje nemen bij het  Noordzeekanaal(Tongenkanaal).

Tip met slappe lijnen vissen!

Na de goed vangst van afgelopen Zaterdag nogmaals een poging gedaan om een lekker tongetje te kunnen verschalken. De wind kwam uit de zelfde hoek als zaterdag NW 3, 4, met als enige verschil dat wij nu met z’n tweeën waren en de enige vissers in de buurt, dat was zaterdag avond wel anders toen stond het aardig vol en zat je regelmatig vast met een buurman. Deze keer dus de hele stek voor ons alleen, dus volop kansen. We hebben gevist met 4 hengels twee met stalen afhouders en twee met kleine dwarrellijntjes. Het aas bestond weer uit pieren en zagers, die meestal als een cocktailtje op de haak gingen. Gevist van 17:30 tot 22:30.

stek noordzeekanaal

tong noordzeekanaal

De vangst viel vergeleken zaterdag een beetje tegen, in het begin kwamen er een paar botten, steenbolken, een zeebaars en een meun naar boven. Rond een uur of zeven melde zich de eerste tongetjes.

Hierna ging het gestaag door, alleen waren ze allemaal net even kleiner dan afgelopen zaterdag. Het formaat liet deze keer te wensen over. Uiteindelijk toch nog 10 stuks mee naar huis kunnen nemen, maar zeker rond de dertig tongetjes die weer retour konden. Toch blijf ik me verbazen over de hoeveelheid tongetjes die je hier kunt vangen.

meuntje

Een meuntje gevangen aan aan het begin van de sessie.

noordzeekanaal vissen

Op sommige momenten was het gewoon hard werken.

noordzeekanaal

En wat valt het dan tegen als je een zak van de Action naar boven haalt!

zeebaars noordzeekanaal

Leuke verrassing zeebaars, maar helaas te klein.

Hopen dat het mooie nazomer weer nog een tijdje aanhoudt, kom hier zeker nog een keer terug!

Iedereen goede vangsten toegewenst!

 Noordzeekanaal, Tongenkanaal.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/noordzeekanaal-tongenkanaal-velsen-pontje/

Geef een reactie