Noordzeekanaal Velsen

Spread the love

Noordzeekanaal Velsen.

noordzeekanaal velsen

Met dit warme voorjaar zou het toch moeten lukken om nu al een lekker maaltje tong bij elkaar te scharrelen.

Even snel 150 piertjes gehaald in Den Oever. 4 hengels met standaard onderlijnen (amnesia en stalen afhouders) alleen hadden wij de standaard haken verwijderd en een verruild voor een sterkere en scherpere Gamakatsu maatje 4.

De mannen die er al vanaf 18:00 uur zaten hadden al een paar scharren en gulletjes gevangen en ze hadden regelmatig leven op de hengels.

Onze hengels werden rond 21:30 gelanceerd richting de vaargeul.

noordzeekanaal tong vissen

Met het invallen van de duister kwamen de eerste tongetjes naar boven. Wat ons opviel was dat we deze keer maar weinig vis terug hoefde te gooien, de meeste vis was mooi aan de maat er ging weinig vis retour, dat is wel eens anders hier.

gul noordzeekanaal

Een mooie gul van 47 cm zo vang je ze niet vaak.

De vangsten waren redelijk tot goed te noemen, regelmatig leven op de hengels, soms een halfuurtje niks en dan zo maar weer twee doubletten achter elkaar zorgde voor een mooie visavond en een lekker maaltje vis.

noordzeekanaal tong

Rond 00:30 de spullen weer ingepakt. De uiteindelijke vangst: 21 tong waarvan 7 retour. 1 gul. 1 schar. 1 wijting en een mega bot. al met al lekker gevist en een lekker maaltje tong bij elkaar weten te scharrelen.

( Mannen nog bedankt voor jullie overgebleven aas, als de koelkast het aas goed kan blijven houden dan gaan we het maandag avond nog

even proberen in Petten).

Groeten en goede vangsten toegewenst!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/noordzeekanaal-velsen/

Geef een reactie