Vangstbericht 26-7

Spread the love

Er zijn van die dagen, daar leef je tijden naartoe. Vandaag was er zo een en stond volledig in het teken van Zeevissen. Na een jaar vissen met de spullen van mijn vismaatje dan toch het besluit genomen om eens flink uit te pakken en een mooie set strandhengels te kopen. Twee uiteraard met een goede standaard. Aangezien ik nu toch op dreef was er maar een zeebaarshengel bij gedaan, een knappe viskist en uiteraard de benodigdheden zoals lood, een flinke serie onderlijnen voor tong, schar/schol, gul en zeebaars.

Flink geschrokken na het afrekenen op naar huis en mijn vismaatje gebeld. We gaan vanavond VISSEN. Het was heerlijk weer vandaag en wat verkoeling aan de kust van Petten was ronduit zalig.

De complete uitrusting neergezet (let in het bijzonder op de prachtige roestvrij stale molens die op menige jaloerse blikken van mijn Vismaat konden rekenen.

Dan nu naar de vangst voor vandaag. Het was matig en vooral in het begin vrij rustig.

Totaal gevangen:

  • 1x GUL (maat 45)
  • 6x Bot waarvan een aantal zeer groot!

Uiteraard was het voor mijn vismaatje wel even slikken dat ik deze keer net wat meer gevangen heb. Gelukkig is hij sportief en accepteerde hij het verlies door de pieren (PER ONGELUK) in mijn gloednieuwe viskist de vrije loop te geven en bij het verplaatsen van het visgerij bij opkomend tijd de onderlijnen volledig te verstrikken met elkaar wat mij dusdanig veel tijd heeft gekost waardoor ik nog net kon voorkomen dat de vandaag aangeschafte visspullen naar texel zouden wegdrijven.

 

Bewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/vangstbericht-26-7/

Geef een reactie