Vangstbericht Noordzeekanaal

Spread the love

Vangstbericht Noordzeekanaal

We hadden gisteravond de pieren en zagers opgevist die nog over waren van zaterdag avond. Voor de eerste keer gevist op het Noordzeekanaal en ik moet zeggen dit viel niet tegen. We begonnen rond 20:30 en hebben gevist tot 23:00. Er stond een westen wind kracht 4 en dan zit je hier heerlijk uit de wind. De visbeleving is hier wel heel anders dan op de pier of aan het strand, maar het is ook wel weer heel relaxt vissen met je auto 5 meter bij je vandaan. En voor die paar uurtjes wel zo prettig.

 

We stonden bij het pontje. (Velsen-ijmuiden)

Al gauw kwamen daar de eerste tongetjes naar boven.

Af en toe een felle beet van een bot er tussen door.

Een verre worp leverde een steenbolkje op. Toch de meeste vis dichtbij gevangen.

Een tripletje tongetjes, die we helaas weer retour konden sturen.

Eigenlijk vanaf het begin stonden de hengels te trillen en dit ging zo de hele avond door. Het leek wel of de bodem van het noordzeekanaal bezaaid lag met tongetjes. Verre worpen leverde een botje en een steenbolkje op de tongetjes zaten dichterbij, een worp van 40-50 meter was voldoende. (op de randen van de vaargeul). Doordat we met haakmaat 6 visten (toch een klein maatje) veel aanbeten niet kunnen verzilveren, waarschijnlijk  kwam dit door het voormaat van de tongetjes want deze was erg klein. Uiteindelijk vingen we 23 tongetjes, 4 botten en 1 steenbolk. 1 tong haalde de maat en deze is dan ook meegegaan voor de pan. 

Het is me zeer goed bevallen, je auto lekker dichtbij, je zit  lekker uit de wind, en de hele avond leven op je hengels dat is wel eens anders. Alleen het voormaat van de gevangen vis viel erg tegen.

Om hier te mogen vissen dien je wel in het bezit te zijn van een vispas, het valt onder binnenwater.

Iedereen goede vangsten toegewenst!

Vangstbericht Noordzeekanaal

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/vangstbericht-noordzeekanaal/

Geef een reactie