Verhalen over vissen

Spread the love

Verhalen over vissen

Verhalen over vissen

Welkom bij visbeleving.nl een gemaakt door en sportvissers.

Zo halverwege de week onstaat een onrustig gevoel bij de makers van deze website, een gevoel dat alleen te omschrijven is als spanning. Wat zijn de weerberichten, de temperatuur, hoe laat en waar gaan we, welk aas gebruiken we en natuurlijk boven alles, wat gaan we vangen.

Herkent u dit? Dan bent u een gekwalificeerde bezoeker van visbeleving.nl een site gemaakt voor en gevoed door sportvissers.

Onze website kan alleen succesvol functioneren wanneer u de bezoeker een bericht achterlaat over uw vangsten, belevingen of wanneer u ons tips geeft over eventuele uitbreidingen.

Voor het plaatsen van een leuk verhaal:

De vangst van 8 februarie 2011, 1 bot, 1 gul en 1 gebroken hengel. En niet te vergeten, de laatste staande wand visser met vergunning van 82 jaar te herkennen met helm en hij zet de netten persoonlijk nog elke week uit! Tevens de beste makreelroker van de omgeving.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/verhalen-over-vissen/

7 reacties

Naar het reactie formulier

  • Rene on 16 februari 2011 at 20:55
   Author

  slopertje gezellig, kom op met die verhalen

  • Sloper on 16 februari 2011 at 16:14

  Leuke site mannen,heb zelf veel op karper gevist.
  Ging veel naar Leeuwarden daar zitten de echte jongens kan ik je vertellen.
  Die borst vinnen van de karper daar lijken net kippen poten niet normaal.Heb wel eens 3 dagen moeten wachten tot ik beet had maar dan heb je ook wel een karper van boven de 20 pond want lager zwemmen doen ze daar niet in mijn beleving.Zal hier later wel eens op terug komen.
  Gr.Sloper

  • on 12 februari 2011 at 10:50

  Hoi Ray, Deze man kwam erbij staan en vertelde dat hij het alleen recht nog had om staand wand te plaatsen. De netten plaatste hij dan tussen de pieren bij het wrak. Volgens mij ben je hem wel eens eerder tegen het lijf gelopen, toen was hij niet zo vriendelijk.

  • raynbow on 11 februari 2011 at 20:10

  Leuke foto’s mannen! Ik ken de bewuste wandvisser wel. Hij heeft mij ook meerdere malen berteld dat ie Nederlands recordhouder zou zijn met de grootste kabeljauw. Maar of dat klopt…..?

  • Rene on 7 februari 2011 at 18:58
   Author

  Na uren tevergeefs wachten en het verlies van drie onderlijntjes liep ik zwaar gefrustreerd naar het begin van de pier. Daar een biertje genomen en in het zonnetje gaan zitten. In de verte zag ik mijn vismaat woeste pogingen doen het lood nog verder in zee te gooien. Al zittend in de zon zag ik een klein vogeltje secuur de mosseltjes wegeten vanaf de pier, nauwletten in de gaten gehouden door een groep bloeddorstige meeuwen. Er gebeurd niets, dit tafereel duurde een uurtje waarop plotseling de meeuwen richting zee vlogen. De vis kwam er aan dus ik ging het maar weer opnieuw proberen. Wat is vissen toch heerlijk rustgevend.

  • onbekend on 5 februari 2011 at 20:10

  Op zondag 13 januarie konden we het toch niet laten, de pieren waren nog niet eens aangevuld ivm de vorst of we gingen op pad, deze keer op de kop van de dijk in Den Helder. Een prachtige winterzon lachte ons tegemoet en bij het plaatsen van onze visspullen (Friso met zijn geavanceerde standaard en hengels en ik met een afgedankte karperhengel) zwaaide de reizigers van de texelse boot ons al tegemoet.

  Jan Gerssen een zeer bekende vishandelaar in Den Helder bracht ons koffie. Na enkele pogingen om de juiste plek te vinden was het dan zover. Een eerste beet. Ja een beet en niet de stroming veroorzaakt door de boot zoals mijn visvriend beweerde. Het was echt een overduidelijke beet van hopelijk een lekker gul. Vol goede moed keken we richting texel waar de andere veerboot al op de terugweg was. Met al dat geluid en rumoer onder water kon het niet anders of alle gul en wijting kwam onze kant op. Echter in de verte kwamen donkere hagelbuien op ons af die slecht binnen vijf minuten ervoor zorgde dat mijn karperhengel en de geavanceerde uitrusting de lucht in vlogen.

  We trotseerden de kou en de golven maar helaas mijn vismaat had uit frustratie de pieren weggegooid. Volgende keer beter dus, hopelijk wordt het snel weer voorjaar.

  • kees on 5 februari 2011 at 11:07

  We zouden het vandaag weer eens keer gaan proberen op de strekdammen in petten, de scharren schijnen weer aanwezig te zijn.maar door de harde wind de boel maar afgeblazen de onrust in dit lichaam wordt dit weekend niet meer getemperd. misschien aankomende week de vorst blijft voorlopig weg wat de kansen op een visje weer aanzienlijk verhoogd. Gr,Kees

Geef een reactie