Visrecepten eet smakelijk

Spread the love

Visrecepten


Visrecepten

Als u een lekker recept weet of heeft aarzel dan niet en geef dit dan door. Bij voorbaat dank van de lekkerbekken.

Kibbeling zwemt niet in de zee en dus kan je kibbeling ook niet vangen. Wel kan je kibbeling zelf maken, met een simpel recept!
Ingrediënten:

– 500 gr witte visfilet (Bijvoorbeeld, kabeljauw (origineel) maar zelf gevangen snoekbaars is misschien wel lekkerder, polak, wijting kan ook)
– viskruiden
– 900 gram bloem
– 4 eieren
– 2 liter melk e.o. water.
– 3 liter zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Snij van de stukken vis blokken van ongeveer 3 bij 4 cm. Gewoon grof snijden hoeft niet precies.

Bestrooi de kibbeling in wording met wat viskruiden.

Maak het beslag in een kom door de melk, eieren goed te mengen, voeg nu langzaam de bloem toe en blijf goed roeren tot je een mooie pap krijgt, niet te dik!

Verwarm de frituur met zonnebloemolie voor naar 180 graden.

Haal de blokken vis door het beslag. En schep deze nu langzaam met een schuimspaan in de olie.

Kort laten frituren tot de kibbeling een mooi kleurtje heeft!

Bij dit kibbeling recept hoort natuurlijk remouladesaus, maar whiskeysaus mag ook.
Bron:simpelkoken.Visrecepten

Nieuwe kibbelingen tip.

Neem stukjes ongebakken kroepoek.
Maal dit in een blender tot poeder.
Smeer je stukjes kibbeling in met ei.
Haal ze door de poeder en bak ze dan in het vet.

Hierdoor krijg je een kibbeling met een krokant kroepoek laagje er omheen.

Lekkerbekjes maken:

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 grote visfilets (bij voorkeur kabeljauw, maar een ander soort kan natuurlijk ook, zoals bijv. panga)
125 gram bloem
1 el olijfolie
2 dl bier
2 eiwitten
peper, zout en/of evt. viskruiden

extra nodig: zonnebloemolie om in te frituren (of frituurolie)

Bij voorkeur alle ingrediënten (op de vis na dan) op kamertemperatuur.

Zeef de bloem en de kruiden boven een grote kom. Maak een kuiltje en doe hier de olijfolie in. Roer het bier er door met een garde. Roer niet langer dan nodig voor een klontvrij beslag. Laat dit minimaal 1 uur staan op kamertemperatuur.

Klop vlak voor het gebruik de 2 eiwitten stijf. Zorg er voor dat zowel je mixer als de kom goed vetvrij zijn en dat er geen eigeel bij het eiwit in zit (anders wordt het niet stijf). Spatel dit voorzichtig door je beslag. Je krijgt nu een mooi ‘fluffy’ beslag.

Dep de visfilets goed droog. Als ze erg groot zijn, kun je ze evt. doormidden snijden. Haal ze door het beslag en bak ze in de hete olie goudbruin. Laat ze even uitdruppen op wat keukenpapier en klaar! Heerlijk met wat remouladesaus.

Eet smakelijk!

Visrecepten

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/visrecepten-kabeljauwtilapiatongwijtingscholschar/

3 reacties

    • Onbekend on 2 mei 2011 at 20:29

    Nieuwe kibbelingen tip.
    Neem stukjes ongebakken kroepoek.
    Maal dit in een blender tot poeder.
    Smeer je stukjes kibbeling in met ei.
    Haal ze door de poeder en bak ze dan in het vet.

    Hierdoor krijg je een kibbeling met een krokant kroepoek laagje er omheen.

    Eet smakelijk!

    • Anoniem on 28 april 2011 at 08:53

    Lekkerbekjes maken:

    Ingrediënten (voor 4 personen):
    4 grote visfilets (bij voorkeur kabeljauw, maar een ander soort kan natuurlijk ook, zoals bijv. panga)
    125 gram bloem
    1 el olijfolie
    2 dl bier
    2 eiwitten
    peper, zout en/of evt. viskruiden

    extra nodig: zonnebloemolie om in te frituren (of frituurolie)

    Bij voorkeur alle ingrediënten (op de vis na dan) op kamertemperatuur.

    Zeef de bloem en de kruiden boven een grote kom. Maak een kuiltje en doe hier de olijfolie in. Roer het bier er door met een garde. Roer niet langer dan nodig voor een klontvrij beslag. Laat dit minimaal 1 uur staan op kamertemperatuur.

    Klop vlak voor het gebruik de 2 eiwitten stijf. Zorg er voor dat zowel je mixer als de kom goed vetvrij zijn en dat er geen eigeel bij het eiwit in zit (anders wordt het niet stijf). Spatel dit voorzichtig door je beslag. Je krijgt nu een mooi ‘fluffy’ beslag.

    Dep de visfilets goed droog. Als ze erg groot zijn, kun je ze evt. doormidden snijden. Haal ze door het beslag en bak ze in de hete olie goudbruin. Laat ze even uitdruppen op wat keukenpapier en klaar! Heerlijk met wat remouladesaus.

    Eet smakelijk!

    • on 8 maart 2011 at 12:33

    kijk ook eens op http://www.visrecepten.nl

Geef een reactie