Vissen In Thailand

Spread the love

Vissen In Thailand

Vissen in thailand In 2010 en 2011 ben ik samen met mijn vrouw (toen nog vriendin) naar Thailand op vakantie geweest.

Alhoewel vakantie is niet helemaal het goede woord. Mijn vrouw heeft namelijk een Thaise moeder en nog steeds veel familie in Thailand wonen. Hierdoor heb ik de mogelijkheid gehad om Thailand op een manier te ontdekken die niet veel reizigers ontdekken. We zijn die weken dan ook voornamelijk bij de familie thuis, waar het werk en dagelijkse dingen gewoon doorgaan.

Voordat wij voor de eerste keer daar naartoe gingen had ik het één en ander gelezen over vissen in Thailand. En ook youtube staat vol met leuke video’s.

Omdat mijn persoonlijke gallarij der vangsten geen grote vis bevat dan een pond of 20 wist ik totaal niet wat mij te wachten stond. We hadden samen met mijn schoonouders een huisje aan het water gehuurd en mijn schoonvader (ook visgek) vroeg mij of we met 1 of 2 hengels per persoon zouden gaan vissen…… Dit bleek achteraf een hilarische vraag. We hadden het met 1 hengel druk genoeg.

Bung Sam Ran

Het meer waar wij gingen vissen heet Bung Sam Ran. (Het luxe meer).
Dit is een voormalig moeras en hier zwemmen enorm veel vissen. Met name enkele soorten meervallen zijn in grote getallen aanwezig. Waarvan de sterkste de Giant Mekong Catfish.

Het meer record staat op ruim 200 pond! De vissen eten enorm veel en zijn afhankelijk geworden van de vissers. Het natuurlijke voedsel is nagenoeg verdwenen en daarom is het voer van de vissers belangrijk geworden. Met een grote bal voer en een korte sterke hengel gingen wij de strijd aan met deze enorme vissen. Het gemiddelde gewicht van de vissen die wij daar vingen lag tussen de 25 en 30 kilo met uitschieters van 50 kilo.

vissen in thailand

Een dag/nacht vissen in Thailand op deze krachtpatsers sloopt je echt. En is ook zeer goed voor je conditie.

Zowel het eerste als het tweede jaar dat wij in dit fantastische meer hebben gevist, hebben we helaas geen Siamese Karper kunnen vangen. Dit jaar neem ik zelf materiaal mee vanuit Nederland en hoop ik hier na mijn vakantie een trots bericht te kunnen schrijven over mijn nieuwe vangsten in Vissen in Thailand deel 2.

CIMG1544

Middle Of Nowhere!

Naast dit avontuur gingen wij nog op andere plekken vissen in Thailand. Op plekken waar werkelijk nog nooit iemand heeft gevist. De eerste plek was echt in de middle of nowhere waar we met een bakfietsbrommertje heen werden gebracht door een oude oom van mijn vrouw.

We troffen hier een kleine vijver aan waar niet al te grote vissen zouden zwemmen. Maar wel leuk om te vissen. Met een soort deegballetje en een plakkerig garnalen balletje gingen we een poging wagen in de dichtbegroeide stukje. Na een stuk of 4 kleine (mooie) vissen te hebben gevangen, (Geen enkel idee hoe ze heten), ving ik een heel bijzondere vis die wel iets weghad van een maanvis met enorm lange baarddraden. Een echte rover die sprongen maakte van ongeveer een meter boven de oppervlakte nadat ik deze had gehaakt. Een prachtige vis met veel tanden. Helaas voor deze vis besliste de oud oom dat deze eindigde als diner. Vissen in Thailand is voor ons hobby maar voor de meeste Thai een manier van leven.

Hieronder nog een kleine video impressie van één van de vangsten van Bung Sam Ran.
Tot het volgende vis avontuur.

Vissen In Thailand


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZMR5lRl9uHk[/youtube]

Vissen in thailand, sportvissen in thailand, zoetwater vissen in thailand, karpervissen thailand, fishing thailand, vissoorten in thailand, vissen thailand video, visvakanties thailand, karper thailand, Bung Sam Ran.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/vissen-in-thailand/

Geef een reactie