Weinig Vistijd in Thailand…….

Spread the love

In mijn vorige artikel over vissen in Thailand vertelde ik dat mijn missie was om een Siamese Karper te vangen. Helaas ben ik niet in de gelegenheid geweest om ergens te vissen waar deze te vangen was.

Sterker nog in ruim 3 weken dat ik in Thailand was heb ik slecht een stuk of vier keer gevist. De eerste keer was het te laat op de dag, de tweede keer was het te heet en de derde keer was het een speciale boeddha dag…. Volgens de Thai allemaal redenen waarom de vissen niet beten.

Nou ja het was in ieder geval gezellig. DSC08325

In de vijver hier links, probeerde ik Paa Sawai te vangen, oftewel Striped Catfish. Ik zag genoeg en hoorde van alles maar bijten ho maar. Vanuit Nederland had ik een zak boillies meegenomen. De vissen hier eten gulzig op brood en deegballen dus dacht dat boillies ook wel moest kunnen.

Ook heb ik in het verleden succes gehad met stukken banaal van 10 cm. Maar deze keer bleek niets te werken.

 

De laatste vistrip was 45 minuten rijden van ons huis in een redelijke vijver waar veel gevist wordt. De dag voordat wij er waren was er zelfs een viswedstrijd. De vis die hier zwemt was voornamelijk de Striped Catfish, maar ook Indian Carp en zelfs enkele Mekong Catfish. Maar de kans op een vis boven de 15 kilo zou nihil zijn.

DSC09169

Mijn hengels uitgezet met een bal voer ten grote van een tennisbal wachtte ik vervolgens op de eerste aanbeet. Het verliep niet zo vlot zoals we hadden gehoopt. Maar op een gegeven moment vingen we toch een paar vissen. En allemaal Striped Catfish tussen de 2 en 10 kilo. Niet echt spannend dus maar leuk om te vangen.

Na enkele vangsten ben ik een rondje gaan lopen om het elders in de vijver te proberen. En aan de overkant gebeurde er iets wat ik totaal niet verwachte. Een enorme aanbeet en een kracht die niet te stoppen was. Een run van een meter of 60 was het gevolg. Even een korte rustperiode en weer een run naar de andere kant. Het gevoel kwam mij bekend voor, dit moest één van de Mekong Catfishes zijn die hier zouden zwemmen.

DSC09176En na ongeveer 25 minuten was deze eindelijk binnen. Een dikke Mekong Catfish van ruim 30 kilo. Die met zijn enorme staart en door middel van de hitte mij behoorlijk had uitgeput.

Kortom toch nog een leuk visverhaal overgehouden aan deze vakantie.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.visbeleving.nl/weinig-vistijd-in-thailand/

Geef een reactie